Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία των ΥΠΕΞ Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, έκκληση για άνοιγμα Hormuz

Επικοινωνία των ΥΠΕΞ Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, έκκληση για άνοιγμα Hormuz
Οι υπουργοί Εξωτερικών επανέλαβαν τη σημασία της εφαρμογής του μνημονίου κατανόησης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Hormuz
Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή 19 Ιουλίου με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Prince Faisal bin Farhan, με αντικείμενο τις διπλωματικές προσπάθειες για τη μείωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και υπογράμμισαν την ανάγκη όλες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προσφύγουν στον διάλογο και τη διπλωματία και να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση.
Παράλληλα, επανέλαβαν τη σημασία της εφαρμογής του μνημονίου κατανόησης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Hormuz, τα οποία αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους διαδρόμους μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης